Categories
Musikk

Mashup: Foo Fighters vs Nooran Sisters

“Patakha Guddi Learns To Fly”

Som stor fan av Andre Antunes har jeg fått med meg de fleste “goes METAL!” og andre musikalske krumspring han har lagt ut på YouTube. En av de nyere videoene er basert på indiske Nooran Sisters’ framføring av “Patakha Guddi”, kombinert med riff og rytmer fra diverse Red Hot Chili Peppers-låter. Noen uker senere kom det nok en remake av samme klipp, denne gangen basert på riff av System of a Down. Det var da min musikalske grubling startet: Hvis Nooran Sisters kan brukes som utgangspunkt i flere rock- og metal-stiler, må det gå an å kombinere dem med Foo Fighters, et av mine favorittband. Tenkte at “Learn To Fly” burde være et greit utgangspunkt. Nesten samme toneart og tilsvarende tempo.

Så var det bare å finne fram musikkprogrammet REAPER, hente ned en instrumentalversjon av “Learn to fly” og prøve seg fram. Foo Fighters-sporet ble skiftet en halvtone ned for å matche Nooran Sisters i tonehøyde, ellers er det ikke gjort noe med tempo eller tonehøyder. Her var det bare å dra på plass bitene av Nooran Sisters, så satt det helt presist.

Til slutt: Dette er også en liten hyllest til nylig avdøde Taylor Hawkins, selv om det faktisk var Dave Grohl som spilte trommer på Learn to fly.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *